101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Green Gang - Doofpot (Remix)

  •  
03-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
greengangtbt

"Dit is voor Elvira Sweet, Cohen en de PVDA"

Het zijn drukke tijden rondom Green Gang. Hoewel veel van de members inmiddels minder in beeld zijn dan tijdens de hoogtijdagen, zijn er ook positieve muzikale zaken te melden. Zo dropte Mario Cash zijn Bengladesh EP, Djaga Djaga zijn album 'Jason D.' en was ook F.I. afgelopen week terug met zijn track 'Zolang'. Genoeg redenen dus om de 'Doofpot Remix' van de gang als de TBT van vandaag te kiezen. 
Op de originele track reageert Gikkels op de heisa in de media rondom het vuurwapengeweld in de Bijlmer. Dit was de aanleiding voor Jay Jay, Broertje & Ebon-E om ook hun statement rondom dit thema te maken. De videoclip van de track is een samenwerking tussen Green Gang Records en stichting Bijlmer Style. De video is, naast de reactie op het geweld, tevens een eerbetoon aan Ishmael Gumbs. De negentienjarige jongen die op 21 september 2009 in Kraaienest werd doodgeschoten.
Hierop volgend braken er voor de Gang een aantal onstuimige jaren aan. Toch lijken er aan het einde van de tunnel nog genoeg lichtpunten te zijn en is ook hun achterban nog lang niet klaar met de groep. Voor nu checken we de track die de hele game op z'n kop zette in de #TBT van deze week.
We kiezen elke week een oudere track die wij zien als underrated, vergeten of classic. Dit zijn onbekende tracks van rappers die nu bekend zijn, of tracks van onbekende rappers die meer waardering verdienen. Deze tracks worden nieuw leven ingeblazen met de #TBT.

Meer over:

#magazine, greengang
Delen: