101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Green Gang

  •  
02-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
390 keer bekeken
  •  
Throwback sessie na throwback sessie volgt er deze dagen en ook vandaag is het weer zover. Met de brothers uit Hoogvliet, Appa & Sjaak en THC hebben we een reeks classic sessies achter de rug, maar daar voegen we er vandaag nog maar een aan toe. Ditmaal is het namelijk GreenGang die de studio heet maakt en dat doet ze met een heel roster aan artiesten.
GreenGang komt namelijk met veel members naar de studio en dat betekent vuur en energie. Namen als Djaga Djaga, F.I. en Mario Cash waren er die dag niet bij, maar er bleef nog genoeg over voor een meer dan volwaardige sessie. Meer dan tien verschillende rappers verschenen die dag voor de mic, waarvan we er slechts een aantal kunnen doornemen.
De sessie wordt geopend door Ebon-E met een vibe. Misschien is het een naam die je niet meteen herkent, maar de mensen die al enige tijd naar hiphop luisteren, herkennen hem van een track met Negativ. Niks Is Wat Het Zijn Moet is de naam van die track, waarop Ebon-E eveneens de gevoelige toon aanslaat. 'Leef groen, switch nooit en bounce met ons', klinkt hij tijdens de opening van de Green Gang-sessie.
Dan volgt een rapper die behoorlijk bekend is bij 101Barz, we hebben het over Broertje. Twee jaar geleden schoten we met hem een videoclip om te vieren dat hij weer vrijkwam. Dat niet alleen, want even daarvoor dropte hij ook een sessie bij Barz. Tijdens de Green Gang-sessie waar we op terugblikken begint hij de sessie met een goede wisselwerking met de eerder genoemde Ebon-E.
Waar Ebon-E en Broertje rapten, maar vooral ook op een vibe waren, gaat Dema G vervolgens vol voor rap. Zijn eerste verse van de sessie houdt hij kort, maar hij keert terug voor de mic. "Green is een full house, we pokeren." Even later is het de beurt een Scarface, een rapper die naam en faam maakte bij 101Barz. Na onder andere in de legendary cypher met Feis, Adje en Kleine Viezerik voorgekomen te zijn, keerde hij een jaar geleden terug met een documentaire en daarop volgend een keiharde sessie. Als vanzelfsprekend missen we nog vele harde members van Green Gang die rappen tijdens deze throwback sessie, maar het is nu toch echt tijd om te gaan luisteren en niet te veel meer te praten. Go and check it out!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.