101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Def P

  •  
23-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
Def-P WSkopie
Vorige week blikten we terug op een iconische sessie van Dret & Kulle. Ook vandaag is het weer tijd om de geschiedenis van de Nederhop in te duiken. We blijven in Amsterdamse sferen met deze keer: Def P.
De rapper is al meer dan dertig jaar in de game en valt niet alleen te categoriseren als rapper, maar ook als kunstenaar. Naast zijn shows in het weekend schildert hij doordeweeks in zijn atelier, waar hij onder andere zijn stripboek Verfallstad maakte. De jeugd van nu kent hem misschien vaag van zijn informatieve rapnummers die hij maakte voor Het Klokhuis, maar P is een ware OG in de Nederlandse game. Hij werd bekend als de frontman van rapformatie Osdorp Posse, die bestond uit Def en zijn neven. De groep uitte een hoop kritiek op de maatschappij en media. De radiozenders waren hier niet altijd even blij mee en zodoende kreeg de formatie een lange periode geen radiotijd meer. In Ghetto’tje Spelen hoor je hoe bruut ze hier tegenin gingen.
In de zomer van 2000 behaalden de mannen commercieel succes met het nummer Origineel Amsterdams, dat hoog scoorde in de hitlijsten. Het nummer fungeert als een woordenboek die ABN vertaalt naar Jordanees Nederlands, geheel in thema met een clip opgenomen in hartje 020: de Nieuwmarkt.
Vandaag halen we een van zijn sessies uit de oude doos. Deze keer is Def P zonder zijn neven uit Osdorp. Solo komt hij met een interessante en toch ook simpele beat en een flink Amsterdams accent, je ziet het terug in de laatste sessie van 2007. Check it out! 
Delen: