101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: De Fellas - Lang Leven De Flex

  •  
10-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Fellas

Op naar 'Lang Leven De Flex 2'

Een nieuw jaar, een nieuwe donderdag en daarom vandaag een nieuwe Throwback Thursday. We zijn dan wel het nieuwe jaar ingegaan, maar dat betekent niet dat er niet teruggekeken meer kan worden op classics. Vandaag gaan we niet terug naar 2018, maar naar 2017. Dat jaar brachten de mannen van De Fellas namelijk hun grootste werk ooit uit: ‘Lang Leven De Flex’. Voor degenen die het gemist hebben; morgen komt deel twee van de plaat uit en daarom is het tijd om nog eens terug te kijken waarmee ze naam vergaarden.
De grootste track van het album betreft een featuring met een rapper van buiten De Fellas. BKO sprong samen met Frsh, Eves Laurent en Geechi op de track ‘Splash’. Met ruim vier miljoen streams werd deze tune veruit de meeste gestreamde van het album. Andere nummers als ‘Scheuren’, ‘Mazzeltov’, ‘Saus’, ‘Streetvibes’, ‘Lang Leven’ (FT. Hef), ‘Heftig’ en ‘1200’ bereikten al wel de grens van een miljoen streams, maar de afstand met ‘Splash’ blijft vooralsnog enorm.
‘Lang Leven De Flex’ is met twintig unieke tracks een uitgebreid album te noemen, maar de leden van De Fellas besluiten dat op deel twee te toppen. De tracklist van het nieuwe werk werd recent al naar buiten gebracht en daaruit viel af te lezen dat er ditmaal 21 tracks op zullen verschijnen. Opnieuw zullen er amper gastbijdrages op de plaat te vinden zijn. Enkel Jayh en Yxng LE verschijnen op twee afzonderlijke tracks. Eén ding is zeker: wanneer ‘Lang Leven De Flex 2’ net zo’n succes zal worden als deel één, zullen De Fellas opnieuw een stempel drukken.

Meer over:

#magazine, de fellas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.