101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Ciph Barker

  •  
01-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
249 keer bekeken
  •  

Deze week hadden jullie weer twee Throwbacks voor het uitkiezen: De Zomersessie van Ciph Barker uit 2011 of de Studiosessie van Kain Slim & Blacksoul uit 2009. Twee unieke sessies, maar het is Ciph Barker die met 53% van de stemmen de spot claimt van de #TBT. Bekijk nu hoe de rapper uit Zoetermeer Engels en Nederlands weet te combineren tijdens zijn Zomersessie uit 2011.

Ciph Barker is een MC/Producer uit Zoetermeer en was getekend bij SuperCharger Records. De MC was onderdeel van de groep Godz Wrath samen met Jordan River Banks, MOD the Black Marvel en Dirty Needlez. Met een eigen uniek sound wisten zij samenwerkingen te verrichten met o.a. Wu-Tang geaffilieerde acts zoals Killah Priest en Hell Razah.

In 2005 sloegen Nederland en de Verenigde Staten de handen in één voor het compilatiealbum ‘The Campaign’, met gastbijdrages van MOD the Black Marvel, Killah Priest en natuurlijk Ciph Barker zelf. De rapper laat zijn krachten in het Engels zien, maar laat zijn kunsten ook horen in het Nederlands.  

Één jaar later dropt Ciph Barker zijn eigen tape genaamd ‘Zoominati: The Counter Movement‘ en laat hier opnieuw zijn rauwe Engelse rap horen. Ook trok hij door Europa samen met o.a. Killah Priest en Hell Razah. 

Hoewel de MC/Producer als gastbijdrage terug blijft komen op diverse projecten zoals ‘De Malaise’ van Reggy Lines, blijft het qua eigen muziek vrij rustig. Hier en daar vallen er wat losse tracks maar een officiële release blijft wachten tot 2011. De track ‘Familia’ wordt uitgebracht en is onderdeel van het verzamelalbum ROTTZ Vol.2.

Muziek blijft een bezigheid voor Ciph Barker en dat is terug te zien aan alle projecten waar hij aan heeft meegewerkt waaronder ‘De Vader’ van rapper Steen, de EP van Ashes genaamd ‘Asbak EP’ en heeft de MC/Producer een bijdrage op het album ‘Planet Of The Gods’ van Killah Priest. Echter blijft het releasen van zijn eigen muziek nog op zich wachten.

Ciph Barker is zijn passie voor muziek nooit kwijtgeraakt en is zo nu en dan terug te vinden op nieuwere projecten. Zowel als rapper als producer werkte hij samen met o.a. Jinnahcide en Huckleberry Vin. Op de tracks laat Ciph Barker nog steeds zijn krachten te tonen in zowel het Engels als in het Nederlands.

Ciph Barker zijn Zomersessie kan je nu (her)beleven op het kanaal van 101Barz.

Meer over:

#magazine, #artikel, #tbt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.