101Barz

#TBT - Adison

  •  
03-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  

Op donderdag is het tijd voor één ding: een Throwback Sessie. Goodfellaz-member Adison en Yung C stonden deze week tegenover elkaar voor de spot van de #TBT. Een spannende battle, maar het is Adison die met 57% van de stemmen de winst weet binnen te slepen. We richten de aandacht vandaag op Rotterdammer met zijn Wintersessie uit 2010. 

Adison Dos Reis is rapper, maker, muzikant, schrijver, DJ en acteur. De rapper is een Rotterdammer in hart en nieren en is sinds 1998 actief in de hiphop scene. Adison begon als eerst in de rapgroep ‘Draztik Measurez’, waarvan twee tracks online terug zijn te vinden: ‘Mr. Perfect Timin’ en ‘Street Ammunation’. Verder geeft de rapper zelf aan in de groep S.O.S. te hebben gezeten. De meest bekende groep waar Adison deel van is geweest was Goodfellaz samen met Heinek’n en Hillie Jones.

In 2006 released Adison zijn Engelstalige EP ‘D-Day’, maar stond al snel aan het voorfront van de groei van Rotterdamse hiphop.

In 2010 neemt Adison deel aan aan De Grote Prijs van Nederland en weet hij de finale te bereiken, samen met Kalibwoy, D.Lipps. Kingsize, Boef en de Gelogeerde Aap en Mr.Polska. Adison loopt de prijs net mis en moet genoegen nemen met een tweede plek.

101Barz sprak Adison in 2011 om te vragen wat de rapper bezighield na De Grote Prijs van Nederland en wat we konden verwachten van Goodfellaz. In de zomer waren ze in de studio aanwezig voor een Zomersessie en in de winter dropten ze de single ‘Gangsta’.

In 2012 vinden we Adison terug op het YouTube-kanaal van Rotterdamse kledingzaak ‘Nultienkleding’. Vanuit de kledingzaak wordt de mixtape ‘Nultien Kleding Mixtape’ uitgebracht met gastbijdrages van onder andere Dion Mase, Excellent en de mannen van Goodfellaz. Adison released zijn solo track ‘Fissa’ op dat kanaal.

Adison released in 2013 twee tracks op zijn eigen kanaal: ‘Leef Snel, Sterf Jong’ en ‘Financiel Freedom’. Daarna werkt de rapper samen met Millz op de track ‘Zo Zwaar’ en brengt de tweede single van Goodfellaz uit genaamd ‘City Lights’. Adison brengt zijn single ‘123’ uit en released nog twee tracks met Goodfellas ‘Alles’ en ‘100’. Hoewel een EP werd aangekondigd heeft die nooit het licht kunnen bereiken.

Deze tijd zien we dat Adison nog steeds zijn passie voor muziek blijft behouden. De man uit Rotterdam laat zien talentvol te zijn op meerdere gebieden, want naast rap kun je hem ook bewonderen in theaters en series zoals ‘Bomber’, ‘Flow’ en de Netflix-serie ‘Ferry’. In 2021 dropte de rapper nog twee singles waaronder ‘Zielenmuziek’ en ‘Doe Het Zelf’.

Je kan de Wintersessie van Adison uit 2010 nu herbeleven via het 101Barz-kanaal.

Meer over:

#magazine, #artikel, #tbt
Delen: