101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Ginger zet zijn emoties om in muziek

  •  
25-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
GINGER ART WS
Nadat je Loonz vanmiddag zag tijdens zijn throwback sessie, schakelen we nu alweer door naar een heel ander geluid. Morgen releasen we namelijk weer een nieuwe studiosessie en vandaag is het tijd om daarop vooruit te blikken. Ginger, de rapper uit Amersfoort,  komt langs en hij heeft een ander verhaal dan velen die verschijnen bij 101Barz.
Ginger deed in 2018 namelijk mee aan The Voice of Holland en daar wist hij juryleden Lil Kleine en Ali B al snel te overtuigen. Hij vertelde zijn persoonlijke verhaal op een volwassen manier en daarmee raakte hij mensen in het hart. Zijn vader had in de jaren ervoor last gekregen van zijn gezondheid en zijn gedachtes daarover zette hij om in zijn eigen track.
Lang duurde zijn avontuur in de talentenjacht echter niet, maar dat betekent niet dat zijn talent niet opgemerkt werd. Niemand minder dan Mr. Probz herkende en erkende zijn talent en dat leverde hem een platencontract op bij Left Lane Recordings. De eerste tune die hij onder het label uitbracht laat zich raden: ‘Papa’. Emoties komen los, net zoals Ginger bij zijn label.
De track brengt hem streams, ruim vijf miljoen op het moment van schrijven, maar het brengt hem nog meer dan dat. Hij krijgt de motivatie om door te gaan en dat leverde hem zijn repertoire van vandaag op. Zijn hoogtepunt was het album dat hij in 2019 uitbracht: ‘As Told By Ginger’. Het werd een plaat die twaalf tracks kent, waarvan ‘Papa’ er opnieuw één is.
Morgen is het tijd voor nieuwe muziek van Ginger, bij 101Barz. De artiest van Left Lane Recordings kwam overigens al eerder langs bij ons in de studio. Een jaar geleden. Toen was het in aanloop naar zijn album, welke niet lang daarna uitkwam. Hij brengt een andere vibe dan op ‘Papa’, maar toch blijft zijn sound volwassen. Welke vibe hij morgen met zich meebrengt, is nog even afwachten. Wees spits, 14:00 uur!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.