101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Moski

  •  
16-10-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
325 keer bekeken
  •  
moski 2023-10-5-13

De 23-jarige artiest genaamd Moski maakt indruk. Al op vroege leeftijd werd hem verteld om iets te doen met zijn stem. Vanaf zijn achttiende is Moski bezig met het maken van muziek. De Amsterdammer ontmoette Lusho op het basketbalveld in de Pijp en deelde de liefde en het talent voor muziek.

Samen met Lusho dropt Moski in 2022 de track ‘Zo Boos?’. Het is de eerste release van Moski, ooit! ‘Zo Boos?’ valt goed in de smaak en telt al snel over de miljoen aan streams. Later dat jaar released Moski het nummer ‘De Bodem’.

‘De Bodem’ is de eerste solo track van Moski. Op het nummer herken je direct zijn unieke stemgeluid. Tijdens de intro van het nummer hoor je een sample van ‘Feeling good – Nina Simone (1965)’. De sample gaat naarmate het nummer verder en wordt later vervangen door een klappende beat. Dit alles gecombineerd met de koude bars en flow van Moski. Uniek kan je zijn sound noemen.

Moski heeft nog niet veel gedropt, maar bij elke track laat hij grote indruk achter. Dit jaar dropt de artiest de track ‘1 op 1’. Een track met een onheilspellende beat, waarin je ook klassieke invloeden hoort. Zo begint de track met een viool. Deze zet zich het hele nummer door. Moski neemt je in alle eerlijkheid mee in zijn leven. Eerlijkheid lijkt ook het hoofdthema te zijn tijdens de track. Hij refereert hiernaar met het gebruiken van het synoniem “1op1”.

Ook weet de Amsterdammer je te verassen met de videoclip van ‘1 op 1’. De zwart/wit video neemt je nog meer mee in de track. Moski lijkt uniek op alle vlakken en laat ook zijn acteerkunsten zien in deze videoclip.

Moski is nog elke dag bezig met het maken van muziek, er ligt veel op de plank. De artiest maakt overuren in de studio, maar eerst was het tijd voor Barz om langs te komen. Woensdag om 16.00 uur stelt de Amsterdammer zichzelf voor tijdens een nieuwe ‘Next Up’.

Door: Malindi Janssen

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.