101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Miggs de Bruijn

  •  
28-03-2024
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
Miggs de Bruijn l 101Barz l ThomasLuigiFontein-4

Miggs de Bruijn gaat al lange tijd mee in de Nederlandse Rapscene. De Eindhovenaar heeft een turbulente start van zijn leven gekend maar wist altijd zijn verhaal kwijt te kunnen in rap. In 2013 zag je hem voor het eerst bij 101Barz waar hij mee deed met ‘The Next MC’. Zijn talent was niet meer te ontkennen en behaalde hij de halve finale. Vanaf dat moment hoorde je steeds meer van Miggs de Bruijn.

In 1998 kwam Miggs de Bruijn samen met zijn moeder en broertje naar Nederland. Vanuit Congo waren zij gevlucht wegens de onveiligheid van de toentertijd burgeroorlogen. Eenmaal aangekomen in Nederland heeft hij op vele verschillende plekken gewoond. Miggs de Bruijn omschrijft deze periode als ‘Pieken & Dalen’. De Eindhovenaar heeft een turbulente start van zijn leven gekend maar wist altijd zijn verhaal kwijt te kunnen in rap.

De muziek journey van Miggs de Bruijn begon in zijn slaapkamer, al op vroege leeftijd was hij bezig met rap. In 2013 deed hij auditie voor ‘The Next MC’, Hierin zochten Rotjoch, Tim Beumers, Brainpower & Negativ naar een nieuw talent in de Nederlandse hiphop. Bij de auditie was de jury erg enthousiast en waren ze unaniem er over uit dat hij door moest gaan. In de kwartfinale liet Miggs de Bruijn voor het eerst horen van de track ‘Monster’ en kreeg te horen dat hij origineel en uniek is. Hier kan je nu zeker nog van spreken. Miggs heeft zijn eigen sound, flow, swag en style. Miggs de Bruijn heeft het ver geschopt en behaalde de halve finale. Helaas stopte hier zijn avontuur maar lijkt dit wel het begin van zijn carrière.

Na ‘The Next MC’ was Miggs de Bruijn zeker een begrip. Ondanks dat hij strandde in de halve finale moest hij natuurlijk wel langskomen bij 101Barz. In 2014 bezocht Miggs de Bruijn Rotjoch in de studio en werd deze Wintersessie ook wel Monstersessie genoemd.

Tijdens ‘The Next MC’ en de Wintersessie werd Miggs de Bruijn een Monster genoemd. Hij moest natuurlijk wel de track ‘Monster’ droppen die hij tijdens de kwartfinale en Wintersessie performde. In 2014 dropte hij de track en lijkt dit het begin van zijn discografie.

In 2015 dropte hij het album ‘Miggstape’. Het was zijn eerste album ooit. Je hoort niet alleen Miggs de Bruijn, maar werkte hij ook samen met o.a. artiesten als: Lijpe, Kraantje Pappie, Skinto en Rocks,

In 2016 kwam Miggs de Bruijn weer langs bij 101Barz voor een nieuwe Wintersessie. Inmiddels staat deze sessie al op 2.3 miljoen views en liet hij een stempel achter met de zin: “Spreek een beetje Frans maar ben een Afrikaan”.

In 2018 releasde Miggs de Bruijn zijn tweede album ‘Monster’. Het album bevat ook de bij het publiek al bekende track ‘Monster’ maar behaalt de track ‘Leef Mijn Droom’ samen met Fresku vele streams. In alle eerlijkheid neemt Miggs je mee in zijn leven en de twijfels die hij soms had. Hij lijkt rust te hebben en te beseffen dat hij zijn droom leeft.

In 2020 tekende Miggs de Bruijn bij het Label ‘Zware Jongens Recordz’. Zijn eerste single onder ZJ liet niet lang op zich wachten en dropte vrij snel de track ‘Dr. Martens’. Hetzelfde jaar dropte Miggs de Bruijn zijn vierde album ‘Amnesia’

De afgelopen jaren was het wat stiller, maar bleef Miggs de Bruijn wel muziek droppen. Hij releaste meerdere tracks en liet ons dit jaar weten dat hij aan een nieuw album werkt. Aanstaande vrijdag komt zijn nieuwe album ‘Pieken & Dalen’ uit. Dit is niet het enige goede nieuws. Ondanks dat het wat stiller was, komt de Eindhovenaar morgen voor alweer de 8e keer vlammen bij Rotjoch in de Studio. Morgen om 14.00 uur online!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.