101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Kaascouse

  •  
17-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
708 keer bekeken
  •  
Kaascouse 101Barz l @Lowiegraphy 2

Met zijn unieke stijl en opvallende persoonlijkheid heeft hij een speciaal plekje veroverd in de Nederlandse rapscene. Kaascouse is vrijdag te gast voor een nieuwe Studiosessie om een voorproefje te geven van zijn aankomende album. Laten we eerst nog even terug duiken in de tijd en kijken hoe Kaascouse zijn naam heeft gevestigd.

In 2013 vond The Next MC plaats. 100 kandidaten en maar plek voor 12 deelnemers. Rotjoch, Negativ, Brainpower en Tim Beumers beoordelen als een vakkundige jury de eerste auditanten. Kaascouse besluit hieraan mee te doen. In de finale strijd de Rotterdammer tegen G-no en Roy Kable.

Drie maanden later komt Kaascouse' eerste nummer uit genaamd ‘Je favoriete nietsnut’. In de videoclip neemt hij je mee naar een afspraak met een dame en nodigt hij zijn vrienden uit voor een feestje.

In 2016 dropt Kaascouse zijn eerste EP ‘Allemaal Goed’ met tracks zoals ‘Bars’ en ‘Quote 5 Barkie'.

Na het droppen van 'Je favoriete EP' komt Kaascouse langs voor een Blow-Out sessie. Op deze tweede Ep staan tracks zoals ‘Ik kan niet rappen’ en ‘Doen net alsof’.

Bonne Chance Music was bij 101Barz in 2017. Bij het label zaten onder andere namen als Qucee, Kaascouse, Berry, Sam J'taime en Mini Trapper. Tijdens deze zomersessie kwamen ze gezamenlijk hun gezicht laten zien.

Kaascouse staat bekend om zijn controversiële en vaak humoristische teksten, vaak gebaseerd op zijn eigen levenservaringen en opvattingen van de maatschappij. Na nummers uit te brengen zoals ‘GTA’ en ‘Stabiel’ komt in maart 2019 Kaascouse naar de studio voor een Wintersessie. Hier geeft hij aan toen al druk bezig met zijn aankomende album 'Sorry voor de excuses'.

Deze vrijdag staat Kaascouse in de studio om jullie een voorproefje te geven van het lang verwachte album 'Sorry voor de excuses' check het om 14.00 uur..

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.