101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Jama MW & Jea

  •  
26-10-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
Jama-&-Jea-collage_01

Molenwijk, Den Haag represent! Jama MW & Jea, zijn twee broers die begin vorig jaar tekende bij Wilde Westen en nu hun weg naar de top bewandelen. Al vanaf 2017 hoorde je voor het eerst van de twee heren.

Je kunt Jama MW & Jea misschien wel kennen onder een andere naam. De broers dropten eerst onder de naam: Jama x Jeabanks. In 2017 werd de eerste track gereleased. In deze eerste track ‘Op Zoek’ hoor je de broers rappen op een dromerige trapbeat. Tot 2019 droppen ze onder de naam Jama x Jeabanks. In deze periode hebben ze meerdere tracks gereleased, waarop je hun trapsound terug hoort. Je kunt het een Haagse Trapsound noemen. Je hoort namelijk gelijkenissen met wat men toentertijd kende van Wilde Westen. Maar toch weten Jama MW & Jea hierin authentiek te zijn.

Het representen van de buurt gebeurt veel binnen HipHop. Zo doet de één er naar refereren in zijn naam of wordt er herhaaldelijk over de plek gesproken. De trots van waar je vandaan komt hoor je veel terug. Jama MW & Jea komen uit Molenwijk, Den Haag. Hier refereert Jama ook naar in zijn naam. De MW staat namelijk voor: ‘Molenwijk’. Molenwijk valt onder het stadsdeel Laak. Maar volgens de broers spreek je daar niet over. “Je komt gewoon uit molenwijk, klaar”.

In het 101Barz item, waar de broers worden geïntroduceerd door Kingsize, geeft de WW-frontman aan dat de broers in heel veel opzichten identiek denken. Dit lijkt logisch voor een tweeling maar is zeker niet vanzelfsprekend. Dat ze tweeling zijn hoor je terug in de muziek. De chemie tussen de twee is te horen. In de tracks hoor je dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar precies aanvullen waar nodig. Dit maakt elke track compleet en bijzonder. Naast het feit dat het samen maken van muziek goed werk, zijn Jama MW & Jea ook heel anders. Ze hebben hun eigen identiteit.

Sinds 2021 droppen de broers onder de naam Jama MW & Jea en komen ze met de track ‘Smoke’. Wederom hoor je de Hagenezen rappen over de traplife op een onheilspellende drill/trapbeat. Ook in deze track hoor je een S/O naar Molenwijk, “Als ze vragen waar ik ben, zeg ik je BMW geen Bempie. Ben in molenwijk.”.

In 2022 worden de broers getekend bij Wilde Westen Records. Een grote stap voor Jama MW & Jea. Al vanaf het begin van hun carrière hoor je dat ze goed passen bij Wilde Westen. Voornamelijk de eerlijke teksten en de Haagse trapsound. ‘Black on Black’ is het eerste nummer dat Jama MW & Jea uitbrengen onder het label. Samen met Mardo4k, A3 en AJ hoor je ze rappen op een drill type beat. De broers blijven meerdere singles droppen en lijken een fijne samenwerking te hebben met de rapper A3, die je op meerdere tracks terug hoort.

In 2023 droppen Jama MW & Jea voor het eerst een EP. De EP ‘Trappin’ valt goed in de smaak bij het grotere publiek. Ook telt de gelijknamige track ‘Trappin’ die op de EP staat vele streams.

Later in 2023 wordt er vanuit Wilde Westen 2 albums gedropt. Op het album staan ook de overige door Wilde Westen getekende artiesten. Jama MW & Jea laten goed van zich horen op beide albums. Het album lijkt een introductie van al het “nieuwe” talent dat WW bezit.

De broers hebben de smaak te pakken en droppen in juni van 2023 hun eigen album genaamd ‘Tweeling’. Dit lijkt het project te zijn waar je de chemie tussen de twee hoort als nooit tevoren.

Na het droppen van het album ‘Tweeling’ was het voor Jama MW & Jea tijd voor hun 101barz debuut. Aanstaande vrijdag om 14:00 uur is het tijd voor hun Studiosessie!

Delen: