101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Get to know: Dior

  •  
03-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1085 keer bekeken
  •  
Dior 101Barz '23 l @Lowiegraphy 4

Op 16-jarige leeftijd was Dior al 'Talent vd Maand’. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten. Dior heeft de muzikale genen van zijn vader, die onderdeel is van de band ‘La Rouge’. De Surinaamse groep is al jaren de aanvoerder binnen hun genre, wat Dior inspireert om hetzelfde te bereiken. Via buurtgenoot Quincy Promes komt Dior in contact met Chivv, die hem vervolgens uitnodigt op het ‘The Real Wave’ schrijverskamp. Chivv beloont Dior’s harde werk door hem te tekenen bij zijn Un4gettable-label. Nu staat de artiest in de studio voor zijn eerste solo sessie. Laten we eerst even terugkijken naar het begin van Dior's carriere.

2020
De allereerste track waarop Dior te horen was heet ‘Diamonds Vvs’. Dit nummer was onderdeel van het project ‘The Real Wave’. Chivv en Oshadix hebben beiden een independant label: UN4GETTABLE en OJFAM ENTERTAINMENT. Zij bundelen de krachten om zo een new wave te creëren.

In 2020 dropt Dior zijn eerste solo track ‘Drip’. Na een bijdrage te leveren aan ‘The Real Wave’ is het nu tijd voor zijn eigen muziek.

Samen met Saaff en OCS dropt Dior een maand later zijn tweede track genaamd ‘Stunners’.

2021
Dior begint 2021 met het nummer ‘Tagliafico’ samen met Bokke8 en NAVI heeft dit nummer inmiddels ruim 2 miljoen streams op spotify.

Dior was op 16-jarige leeftijd al  ‘Talent vd Maand'. Hij werkte met meerdere gevestigde namen en was bezig voor zijn eerste EP 'Jongvolwassen'.

2021 is het jaar dat Dior zijn debuutalbum dropt. Dit is zijn eerste solo-project en wordt goed ontvangen.

Samen met Figo Gang en Quincy Promes komt in augustus het nummer ‘Send Je Addy’ uit.

2022
Ook in 2022 gaat Dior door met muziek releasen. In Juni komt het nummer ‘Last Van Je’ uit samen met Jmani.

Dior - 'Invite'

Dior - 'Guns & Roses'.

2023
Dior zijn meest recente track ‘No More’ van Dior kwam begin dit jaar uit samen met Jayleemay.

Nu staat Dior in de studio voor zijn eerste solo-sessie. Ga het checken vrijdag om 14.00 uur!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.