101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Buiten NL - Lil Durk, Freddie Gibbs,Styles P, French Montana & Meer

02-03-2016
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
Tsu Surf

Je dagelijkse dosis internationale hiphop

Nieuws
(USA) Jay-Z heeft twee werknemers van Tidal ontslagen . Het gaat om CFO Chris Hart en COO Nils Juell. De streamingsdienst heeft een verklaring naar buiten gebracht waarin staat dat de afdelingen ‘accouting’ en ‘operations’ van Oslo worden verplaatst naar New York. De grote groei van Tidal zou de oorzaak zijn van het verplaatsen van de afdelingen. 
(USA) In November bracht Lil B een disstrack uit. The Weeknd was hierbij het slachtoffer. In de track ‘4 Tha Record’ rapte hij: "Call me Lil Bars with the XO Bars/ Saying fuck the Weeknd, I can't sing that soft," and "A lot of suckas fake, so I can't respect it/ Fuck the Weeknd, put that on record”. Deze woorden heeft Lil B echter weer terug genomen tijdens een interview met ILY Mag. The Weeknd zou Lil B hebben ‘unfollowed’ op Twitter. Als reactie daarop zou Lil B uit emotie de disstrack hebben gemaakt. Daar heeft hij nu spijt van. 
(USA) Tijdens de ‘‘Larry King Now’ vroeg Larry King aan The Game wie de aanstichter is van de ruzie tussen The Game en 50 Cent. The Game vertelde dat hij de de hele ruzie heeft gestart. Wanneer King vroeg naar de relatie tussen de twee op dit moment, liet The Game niet echt veel los. Wel vertelde hij dat hij 50 Cent al bijna acht jaar niet heeft gezien. The Game, al bijna 33 jaar in het vak, is nog niet van plan om te stoppen. Larry King vroeg namelijk of er na bijna 33 jaar nog wel iets is in het leven van The Game om over te rappen. Volgens The Game gebeuren er altijd dingen in zijn leven veranderen en gebeuren er dingen waarover hij kan rappen. 
(USA) Kanye West gaat aankomde vrijdag een project releasen samen met 2 Chainz en Lil Wayne. Dat heeft hij bekend gemaakt door een foto op Twitter te plaatsen. Op de foto is  2 Chainz te zien met de tattoo’s van Lil Wayne. 2 Chainz en Lil Wayne hebben hun eigen project genaamd ‘ColleGrove’. Het is niet zeker of dit project met Kanye West een apart project is, of dat Kanye West zich bij het project van 2 Chainz en Lil Wayne heeft gevoegd. 
(USA) Gisteren dropte Anthony Tiffith, CEO van Top Dawg Entertainment, een foto van een kalender waarop te zien was welke projecten er nog allemaal verschijnen. Datums stonden er niet bij. Vandaag dropte hij nog een foto met als onderschrift: “Just 2 show niggas I'm not playing. Ive decided 2 drop a project 1 day this week. I won't say wut day or who. It cud be 2nite So don't ask me jus stay close to the net. Is this Kool with y'all?”. Er komt dus een project uit deze week, maar van wie is nog niet bekend. 
(USA) Lin-Manuel Miranda, bedenker en ster van Hamilton, en Questlove van The Roots hebben ‘ The Hamilton Mixtape ’ bekendgemaakt. Het is een all-star collectie met remixes en covers. Volgens Questlove zijn het covers van nummer uit de show en samenstellingen van verschillende nummers. De mixtape komt dit jaar nog uit en heeft onder andere bijdrages van Chance the Rapper, Busta Rhymes, Common en Queen Latifah. De soundtrack van Hamilton won laatst nog een Grammy voor ‘Best Musical Theater Album’. 
(USA) In november spande Prodigy van Mobb Deep een proces aan tegen Universal Music Publishing Group. Volgens Prodigy heeft het bedrijf zowel geld gevangen voor zijn solowerk als een getekend artiest als voor andere samenwerkingsprojecten. Hij zou hier geen toestemming voor hebben gegeven en eist nu 57 duizend dollar. Uiteindelijk zijn de twee partijen het met elkaar eens geworden en UMPG bood Prodigy 150 duizend dollar aan als hij de volgende zin zou tweeten: ‘My dispute with UMPG was all a misunderstanding. Thankful that we resolved it quickly and happy to be continuing my long-standing relationship with UMPG’. Prodigy heeft dit precies zo getweet. 
(USA) Rick Ross is aangeklaagd , omdat hij afgelopen zomer zijn tuinman had aangevallen. Rick Ross vertelt echter dat het zelfverdediging was. Volgens documenten van de rechtbank, in handen van Pitchfork, is Ross aangeklaagd voor 9 vergrijpen. Zo is hij onder andere aangeklaagd voor kidnapping, het bezit van een vuurwapen en zware mishandeling. Ross’ advocaat vindt dat Rick Ross vrijgesteld moet worden van vervolging, omdat hij handelde uit zelfverdediging. Rick Ross heeft zich in het verleden al eerder moeten verdedigen voor de rechtbank en toen vrijgelaten aan de hand van een aantal voorwaarden. Volgens The AJC moet Rick Ross zijn huis afstaan als hij deze voorwaarden overschrijdt/heeft overgeschreden. 

(USA) Door zijn ervaringen op Rikers Island en in Westchester County Correctional wil Bobby Shmurda dat er aandacht besteed wordt aan sociale gerechtigheid. Volgens Shmurda is het heel slecht gesteld met de rechtssystemen. Volgens hem volgen de systemen hun eigen rugels niet meer. Hij wil er alles aan doen om dit te laten stoppen. Zo wil hij onder andere gaan protesteren, rappen in de politiek. Het maakt hem niet uit, zolang dit maar stopt. Shmurda wacht nog steeds op zijn proces en zit nog altijd in hechtenis. Zelf vertelt hij hier het volgende over: "They lock us up like we animals all day. This is not prison. Remember, this is jail. Prison is when you're convicted for something. That's prison. And prisoners have more freedom than us. They be outside. Prisoners walk around. They got programs. They got schools. They got a bunch of stuff they can get into. They even got college courses up there that prisoners can take". Shmurda vindt dat zijn mensenrechten zijn geschonden en dat hij door het systeem onjuist behandeld wordt: "It frustrates me because they violating my civil rights. They're just flushing my civil rights down the toilet for their political reasons, their political game”. Het proces van Shmurda staat gepland op 11 mei. 
(USA) Kanye West heeft de verkoopcijfers van ‘The Life Of Pablo’ opzettelijk tegengehouden. Hierdoor staat het album niet in de Billboard Top 100. Fans en critici zijn daarom er daarom niet zeker van of Kanye West de juiste move heeft gemaakt door het album exclusief via Tidal naar buiten te brengen. Volgens Tidal delen ze altijd de verkoopcijfers met Nielsen Music, tenzij de desbetreffende artiest(e) dat niet wil. Of Kanye daadwerkelijk de verkoopcijfers heeft achtergehouden en waarom is niet duidelijk. 
(USA) A$AP Addie en A$AP Twelvyy hebben beef met Troy Ave. Gisteren zei Ave bij ‘Ebro In The Morning’ wat harteloze dingen over de dode Capital STEEZ. A$AP Addie en A$AP Twelvyy begonnen een beef via Twitter. Check de tweets hier
(USA) Volgens French Montana heeft Kanye West totaal geen problemen . Hiermee reageert hij op de uitspraak van Rhymefest dat Kanye West therapie nodig heeft. Tijdens het interview met Larry King vertelt French Montana daarnaast dat alle stappen van Kanye West doordacht zijn. Alles wat West zegt is nieuws, vertelt Montana. “There’s a method to his madness”. 
Tracks
Videoclips
(USA) Nef the Pharaoh - Mobbin
(USA) TK N Cash - Lil Whoodie
(USA) Amir Obe - The Only / V.I.P.
(USA) Tsu Surf - Keep Praying ft. Styles P & Emanny
(USA) Bas - Methylone
Mixtapes, Albums en EP’s
R&B, Soul etc.
Overige video’s

Meer over:

2, #magazine, nl, gbr, aus, uk, buiten, maart, fr, usa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.