101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Brainpower en zijn onblusbare vuur

  •  
23-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1967 keer bekeken
  •  
92 pokoes, 52 clips, 8 albums, 4 EP’s, talloze samenwerkingen en na vandaag 2 sessies bij 101Barz! Om 14.00 zie je dé Brainpower na 13 jaar weer bij Rotjoch in de studio. Met dezelfde honger en focus staat de tweetalige pionier achter de mic om te laten zien hoe 30 jaar rap ervaring eruitziet.
Brain doet alles op zijn eigen manier. Zo ook bij zijn Wintersessie in 2008, die we in 2019 terugbrachten met onze #TBT-rubriek. Hij nam DJ TLM mee, die tot op de dag van vandaag de enige is die ooit zijn draaitafel meenam en live in een sessie heeft staan scratchen. Samen bezorgde ze je een ijskoude brainfreeze!
Brainpower’s timing is perfect, maar wij kwamen ook in de buurt toen we hem een paar dagen na zijn #TBT winst over de vloer hadden voor een ‘Ins & Outs’-interview. We spraken hem over de game, waarin hij het schaarse voorbeeld wil zijn van een rapper met een multi-decenium durende carrière. Ook hadden we het over zijn verleden, maar vooral de toekomst, want zoals hij zelf zegt: “I’m just getting started”…
Waar Brainpower's wil is, daar is een weg. In dit geval is het 'Barlito's Way', het nieuwe album dat hij volgende week op Kingsday dropt. Op het project werkt hij samen met grote (internationale) producers! Zo gaat de Brainiac beats killen van Willie B, die eerder samenwerkte met Kendrick Lamar, J. Cole en Schoolboy Q. Ook gaan we Sid Roams’ magic horen, wat het duo eerder deelde met Eminem en Prodigy† van Mobb Deep. Daarnaast verzorgen Oh Jay én Brainpower zelf ook nog een deel van de instrumentals.
Voordat we het nieuwe album gaan grijsdraaien, kunnen we eerst zijn Studiosessie op replay gooien. Dus blok je agenda vanmiddag om 14.00, want dit wil je niet missen. Brainpower op je beeldscherm!
Delen: