101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Jiggy Djé

  •  
03-12-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
249 keer bekeken
  •  
De decembermaand is weer gekomen en zoals elke week hebben we deze donderdag weer een #TBT. Zoals gebruikelijk hebben jullie weer duidelijk gemaakt wie jullie willen zien. De rappende labelbaas Jiggy Djé is met zijn Zomersessie uit 2009 vanaf vandaag weer terug op je beeldscherm.

Vincent is van alle markten thuis. Hij heeft enige rap ervaring, weet alles van de muziekindustrie en kan als geen ander een podcast hosten. Als rapper werkte hij solo, maar ook als lid van rapformaties 'DAC', 'Kohfie Konnect' en 'Great Minds'. Ook heeft Jiggens het vak genaamd ‘punchlines’ helemaal uitgespeeld want al vóór het begin van de eeuw, in 1997, stond Jiggy al bars te spitten.

Met zijn Amersfoortse groep D.A.C. bracht Cookies J twee albums uit. In 2002 verschijnt ‘diDACtici’ en in 2005 komt ‘Professioneel Chillen’ uit. Met de groep wint Jiggy in 2002 de publieksprijs van 'de Grote Prijs van Nederland'. Jiggy kan terug kijken op een mooie periode want in zijn vroege rap dagen woont hij samen met collega rapper SpaceKees en treed Jiggy voornamelijk op met de groep's 'diDACtici'. Net als Kees de Koning staat Vincent in het rijtje welbekende label eigenaren. In 2006 richt Jiggy het label ‘Noah’s Ark’ op. Bij Nesim Najih’s vertelt Vincent dat de naam Noah voortkomt uit de kinderwens van zijn voormalige vriendin, zijn eerste zoon zou Noah genoemd worden, maar dit is nooit uitgekomen. Het label is wel een feit. Over de jaren brengen artiesten als Murda Turk, SpaceKees, Kraantje Pappie, Kohfie Konnect, Hef, SirOJ, Jonna Fraser, Sor en Jiggy Djé zelf albums uit onder het vlaggenschip. In 2010 is Noah’s Ark te zien bij Rotjoch in de studio.

In hetzelfde jaar brengt Vincent Patty zijn solo-debuutalbum ‘Noah’s Ark’ uit, volledig geproduceerd door Terilekst. Met de geboorte van Jiggy's solo album begint ook zijn label op eigen benen te staan. Voor het uitbrengen van zijn eerste album, werkt Jiggy voornamelijk aan mixtapes, hier is het allemaal begonnen. Vincent leerde rap kennen via Wu-Tang Clan en begon te spitten op de losse beats die samen stonden op de platen die hij kocht. Naast een hele rij mixtapes brengt Jiggy in 2009 zijn tweede album 'Ark de Triomf' uit. In 2017 start Vince de 'Wilde Haren' podcast die aanslaat bij zijn fans.
Op zijn dertigste verjaardag kondigt Jiggy zijn derde album 'Het Grote Plaatje' aan. Het album zou volledig geproduceerd worden door de nieuwste aanwinst van Noah's Ark, Yung Felix, maar de release blijft tot op heden uit. Gelukkig heeft Jiggy andere afleidingen, want in 2013 is Vincent vooral druk bezig bij de rapformatie Great Minds. Deze formatie bestaat uit Sticks, Winne en producer Dr. Moon en in 2013 brengen ze een gelijknamig album uit. Ook staat Jiggy op het succesvolle 'So So Lobi' van Winne waar dit jaar een vervolg op is gemaakt. Tot slot is Jiggy Djé vanaf vandaag met Zomersessie 18 uit 2009 weer te zien op 101Barz. Heb je de sessie al beseft? Stem dan nu op de #TBT van volgende week via de poll hieronder. Wordt het de sessie van Kraantje Pappie, Nouveau Riche of Pariaz. Check het nu en vergeet niet te abonneren op 101Barz.

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Je kan niet meer stemmen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.