Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zembla - Omerta boven de wolken

12-10-2023

Met de komst van het coronavirus leek ons reisplezier voorbij, maar inmiddels is alles terug bij het oude. Het aantal mensen dat in het vliegtuig stapt ligt weer bijna op het niveau van voor de pandemie. Niet gek, want voor een paar tientjes kun je al op stedentrip. Maar wie betaalt de prijs voor dat goedkope ticket? Tien jaar geleden luidden piloten van Ryanair de noodklok over hun arbeidsomstandigheden. Zembla onderzoekt aan de hand van getuigenissen van piloten en cabinepersoneel hoe het er in de cockpit en de cabine aan toe gaat. Wat is er gebeurd om sociale misstanden uit te bannen? En wie waakt over de veiligheid in het luchtruim?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties

Jos_Bu
Jos_Bu12 okt. 2023 - 19:56

Het is ronduit verbijsterend om te vernemen dat een aantal vliegtuigmaatschappijen geen boodschap hebben aan de veiligheid van medewerkers en passagiers en de instanties die toezicht moeten houden kennelijk niet functioneren door belangenverstrengeling. Dit moet direct veranderen!!