Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Amerikaanse vrouw zwaargewond door Nederlandse politiehond

30-05-2019

Let op zeer schokkende beelden!

Het is 30 mei 2019 rond een uur of vijf wanneer een vrouw, haar broer en haar verloofde stoppen bij een tankstation in het stadje Lake Charles in de Amerikaanse staat Louisiana. In een gehuurde auto rijden ze van New Orleans naar Texas. Een burger belt naar de politie en zegt dat een van de mannen onder invloed lijkt te zijn van drugs. De politie komt af op de melding en arresteert een van de mannen op basis van een uitstaand arrestatiebevel. Ook de verloofde van de vrouw moet plaatsnemen in de politieauto.  

In de gehuurde auto van het drietal vinden de politiemannen wiet, een fles alcohol en een wapen. Wanneer de agenten een tijdje staan te praten zien ze dat de vrouw is verdwenen.

Zij werd niet gearresteerd, toch besluiten de agenten om haar te gaan zoeken omdat ze vermoeden dat ze iets illegaals in haar handtas heeft. Na een tijdje zonder succes gezocht te hebben, keert een van de politiemannen terug en haalt, de in Nederland getrainde, politiehond Bobby erbij om de vrouw te vinden.

Op de bodycambeelden is te zien hoe Bobby de vrouw vindt die liggend op de grond aan het schuilen is in de bosjes. Ze is niet gewapend en draagt ook niets illegaals bij zich. De hond bijt meteen in het been van de vrouw waarna de politieagent meerdere keren in het Nederlands het commando ‘los’ geeft. De politiehond laat echter niet los. Wat volgt is een worsteling tussen Bobby en de politieagent die met geweld probeert om Bobby zover te krijgen dat hij loslaat. Na bijna twee minuten lukt dat.
                                                             
Volgens de advocaat van de vrouw hield ze heftige verwondingen en mentale problemen over aan de hondenbeet. “Ze moest twee operaties ondergaan. Haar linkerbeen zit vol met littekens die haar bewegingen in de weg staan. Door haar verwondingen kan zij tevens haar werk als kapster niet uitvoeren”, staat er in de aanklacht tegen de politie. De vrouw wordt verder nergens van verdacht.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.