Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Carnavalswagen als protest tegen granulietstort

12-03-2020

Ouders en kinderen van basisschool De Oversteek in Dreumel bouwden dit jaar een carnavalswagen als protest tegen de stort van granuliet en bagger in natuurplas Over de Maas. Marije Verhoeff, moeder van Hugo en Maxim, hielp mee met de bouw. Zondag werd de wagen nog een keer ingezet. Met zo'n 150 andere actievoerders protesteerde Marije en de andere ouders en kinderen van de basisschool tegen de bagger- en granulietstort in de natuurplas.

Rectificatieverplichting Zembla 

De Rechtbank Den Haag heeft bij vonnis van 31 augustus 2022 geoordeeld dat Zembla onrechtmatig (want niet met de van Zembla te verwachten zorgvuldigheid) tegenover het bedrijf Graniet Import Benelux (ook handelend onder de naam Bontrup) heeft gehandeld door de door Gustaaf Biezeveld gedane uitspraken over het opzettelijk plegen van strafbare feiten door het bedrijf Bontrup in de uitzending van 6 februari 2020 op te nemen. Dit echter zonder voldoende feitelijke basis en op de ongenuanceerde en onvoorwaardelijke wijze zoals Zembla dat toen heeft gedaan. De rechtbank Den Haag heeft BNNVARA / Zembla bevolen deze rectificatie te plaatsen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.