Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zwarte lijst voor slechte specialisten

20-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwarte-lijst-voor-slechte-specialisten
Er moet een zwarte lijst komen met de namen van medisch specialisten die in hun vorige baan slecht hebben gefunctioneerd. Daarvoor pleit de belangenorganisatie van specialisten, de Orde van Medisch Specialisten. Het gaat bijvoorbeeld om dokters die door een drank- of drugsverslaving hun werk niet goed konden doen.
Een woordvoerster van de organisatie heeft een bericht hierover dat vandaag in het Nederlands Dagblad verscheen, bevestigd. Bedoeling is dat de artsen niet elders weer aan de slag gaan, zonder dat iemand het weet.

ZEMBLA liet in 'Operatie stilzwijgen' zien dat ziekenhuizen waar fouten worden gemaakt daar meestal over zwijgen. Artsen houden meestal hun mond als ze zien dat collega’s hun werk niet goed doen. 
De Orde van Medisch Specialisten heeft vorig jaar al een protocol ingesteld dat bijvoorbeeld collega-artsen kunnen volgen als ze merken dat een dokter zijn werk slecht doet.
Naar schatting zijn er bij één op de twintig specialisten problemen rond het functioneren, stelt de organisatie. Volgens de woordvoerster ligt dat aantal net zo hoog als bij andere beroepsgroepen.

(ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.