Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zorgboerderij waar gaat het geld heen?

16-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
zorgboerderij-waar-gaat-het-geld-heen
ABVAKABO/FNV 15 maart 2010

Aanleiding voor deze oproep is de uitzending van Zembla gisteravond over de problemen die zich voordoen op zorgboerderijen.

Omdat de zorgcomponent extra inkomsten genereert voor een boerderij, schieten de zorgboerderijen als paddenstoelen uit de grond. Eigenaren en personeel van een zorgboerderij hoeven echter geen diploma’s in de zorg te hebben, waardoor de kwaliteit van zorg niet altijd gewaarborgd wordt. Ook is er geen toezicht op de financiën van zorgboerderijen, waardoor misbruik makkelijk mogelijk is.

Zorginstellingen moeten elk jaar verantwoording afleggen over de manier waarop zij hun geld besteden. Die verantwoording leggen zij af in het Jaardocument zorginstellingen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Commerciële zorginstellingen als zorgboerderijen hoeven dit momenteel niet te doen. Abvakabo FNV pleit ervoor dat bij wet wordt vastgelegd dat ook zij verantwoording af moeten gaan leggen, zodat de financiële uitgaven geregistreerd en controleerbaar worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.