Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Ziekenhuiscalamiteiten, deel 4

  •  
30-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
622 keer bekeken
  •  
ZEMBLA onthult in 2015 dat op de KNO-afdeling van het UMC Utrecht een angstcultuur heerst. Ernstige calamiteiten zijn verzwegen voor de Inspectie. Klokkenluiders vertellen over onveilige situaties op de OK en het tirannieke gedrag van het afdelingshoofd.
Na grootschalig onderzoek bevestigt de Inspectie dit voorjaar dat er in dit ziekenhuis geen veilige en open cultuur is. De Raad van Bestuur is daar volgens de Inspectie verantwoordelijk voor. Diezelfde Raad van Bestuur moet nu het tij keren. De inspectie eist dat ook andere ziekenhuizen lessen trekken uit haar rapport. ZEMBLA onderzoekt wat het UMC Utrecht, de Inspectie en andere academische ziekenhuizen hebben geleerd van de problemen in Utrecht. Wat is er gebeurd met de klokkenluiders?
'Omstreden arts UMC Utrecht opnieuw in opspraak'
Woensdag 31 mei om 21:15 bij de VARA op NPO2.
Samenstelling & regie: Ton van der Ham
Research: Suzan Borst  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.