Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

ZEMBLA wint De Loep 2009

28-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zembla-wint-de-loep-2009
De prijs voor de beste audiovisuele productie  op het gebied vanonderzoeksjournalistiek is dit jaar gewonnen door ZEMBLA redacteuren Thomas Blom en Sinan Can.
Zij krijgen de prijs voor de ZEMBLA-uitzending " Gijzeling in Almelo " over de gijzeling van een wethouder en enkele ambtenaren in Almelo door een gefrustreerde restauranthouder. Het programma geeft volgens de jury een onthullend inzicht in het willekeurige handelen van het gemeentebestuur voorafgaand aan de gijzeling.

De prijs is op vrijdagavond 27 november in Utrecht uitgereikt tijdens de conferentie van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van onderzoeksjournalisten , VVOJ. Het is de zesde keer dat de prijzen voor beste onderzoeksjournalistieke producties wordt uitgereikt. De onafhankelijke jury van De Loep wordt voorgezeten door Gerard van Westerloo.

Tevens werd deze avond de Smoespoes uitgereikt, aan die instelling of persoon die in 2009 met de beste smoes trachtte onder het geven van informatie aan onderzoeksjournalisten uit te komen. Winnaar werd o.a de woordvoerder van de failliete auto-importeur Kroymans. Voor de ZEMBLA uitzending " Mister Ferrari " liet hij weten: 'Kroymans kijkt liever naar de toekomst in plaats van naar het verleden'.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.