Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

ZEMBLA-verslaggever Roelof Bosma bij BNR over nepnieuws

04-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
488 keer bekeken
  •  
nieuwbouwwijk als stortplaats roelof
Roelof Bosma - liggend - Julie Hrudova
In het BNR-programma Beeldbepalers noemt Ingo Heijnen, strategy director bij PR-bureau Hill & Knowlton de eerste uitzending van ZEMBLA over kunstgras als voorbeeld van nepnieuws. ZEMBLA-verslaggever Roelof Bosma, maker van de betreffende uitzending, was te gast in het programma om uit te leggen waarom deze kwalificatie niet juist is.
 Luister het gesprek terug:

ZEMBLA heeft bij meerdere uitzendingen, waaronder die over kunstgras, te maken gehad met PR-bureau Hill & Knowlton. Rond de eerste uitzending over kunstgras (‘Gevaarlijk Spel’ uit 2016) werd Hill & Knowlton ingehuurd door de organisatie Recybem die in Nederland de inzameling en recycling van oude autobanden regelt. Van die banden wordt onder meer rubbergranulaat gemaakt dat in kunstgrasvelden is verwerkt. De rubberkorrels bevatten allerlei giftige en kankerverwekkende stoffen. In de uitzending ‘Gevaarlijk Spel’ blijkt dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de effecten voor de gezondheid.
Kijk de uitzending 'Gevaarlijk Spel'
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.