Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zembla Podcast: De omstreden privileges van de koning

14-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600 keer bekeken
  •  
podcast_thumbnail v01 (1)

Al jarenlang onderzoekt Zembla de merkwaardige privileges die koning Willem-Alexander geniet rondom Kroondomein Het Loo, een natuurgebied waar de koning graag jaagt. De koning kreeg jaarlijks miljoenen euro’s subsidie voor het beheer van het gebied, zonder de juiste voorwaarden. Een eerdere onthulling van Zembla hierover leek tot naleving van de regels te leiden, maar niets is minder waar. Krijgt Willem-Alexander nog steeds onterecht een voorkeursbehandeling?

Luister via Spotify:

Journalisten Lilit Martirosova en Ton van der Ham stuiten tijdens een nieuw onderzoek naar de koninklijke constructies rondom het Kroondomein wederom op het ene na het andere rookgordijn. “We hebben nou eenmaal een rechtstaat, en we hebben regels, en we willen dat die regels worden nageleefd,” vertelt Van der Ham in de podcast.

Hoe er een nieuwe constructie werd bedacht voor het Kroondomein, hoe de regering steeds andere argumenten gebruikt om die constructies recht te praten en wat een off the record gesprek met de Rijksvoorlichtingsdienst de journalisten oplevert, hoor je in de Zembla Podcast. Elke dinsdagochtend is er een nieuwe aflevering op alle podcast platforms.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.