Zembla

ZEMBLA genomineerd voor Europa’s grootste mediaprijs

26-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WNF prix europa
De uitzending ‘Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds’ is genomineerd voor de Prix Europa 2019 in de categorie ‘Tv Current Affairs’. Prix Europa is het grootste prijzenfestival van Europa voor de beste televisie-, radio- en onlineproducties van het continent.
In de uitzending ‘ Slachtoffer van het Wereld Natuur Fonds ’ onderzoeken Jos van Dongen en Marco de Lange de werkwijze van het WWF in beschermde natuurgebieden in India. Zo’n 18,8% van de wereld is nu beschermd natuurgebied, maar natuurbescherming heeft ook een prijs. De oorspronkelijke bewoners van het gebied zijn in het belang van de dieren uit hun dorpen verdreven. Vaak met harde hand. Stropers worden gewelddadiger met als gevolg dat ook de natuurbeschermers militariseren. 
Bekijk hier de uitzending: 
De prijs van het goedkope medicijn
Meer goed nieuws voor ZEMBLA. De uitzending ‘De prijs van het goedkope medicijn’ maakt kans op een prijs tijdens het Indiase Filmfestival CMS Vatavaran in de categorie ‘ Environment conversation ’. In de aflevering gaat Jos van Dongen wederom naar India. Samen met collega Annette Schätzle laat hij zien onder welke omstandigheden onze goedkope geneesmiddelen worden geproduceerd in India. 
Bekijk hier de uitzending:
Het Indiase filmfestival is van 27 tot 30 november in New Delhi, India. Het Europese festival ‘Prix Europa 2019’ is van 6 tot 12 oktober in Potsdam. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.