Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zeldzame kanker na borstimplantaten

17-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keurmerk-implantaten-nog-steeds-onder-de-maat
Bij vrouwen met borstimplantaten is in Frankrijk weer een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Dit meldde de krant Le Parisien dinsdag op basis van de website van het Nationaal Kankerinstituut (INCa). Dat beveelt niet aan implantaten uit voorzorg te verwijderen.
Sinds 2011 zijn er in het land achttien gevallen van deze kanker aangetroffen. Eén patiënt is overleden. Er is volgens INCa een duidelijk verband tussen de kanker en het implantaat. Het komt evenwel zelden voor. Naar schatting 400.000 vrouwen in Frankrijk alleen al hebben borstimplantaten.
Eén vrouw is als gevolg van de zeldzame kanker overleden. De kanker is ook geconstateerd bij één vrouw met een implantaat van de inmiddels bankroete Franse onderneming PIP (Poly Implant Prothèse). Eerder was er in Europa een enorme rel over PIP-implantaten. In Nederland zijn er meer dan duizend vrouwen met PIP-implantaten die ondeugdelijk zouden zijn. Er lopen nog steeds rechtszaken over. (ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.