Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zeker vier keer matchfixing in Nederland

02-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gokken-langs-de-lijn
In 2009 zijn vier wedstrijden in het betaald voetbal in Nederland gemanipuleerd. Dat zegt de Duitse officier van justitie Andreas Bachmann, die zich al jarenlang met de aanpak van matchfixing bezighoudt. Volgens Bachmann, die in Bochum werkt, zijn Nederlandse clubs in de jaren daarna bij internationale wedstrijden tot drie keer toe benadeeld, bijvoorbeeld omdat de scheidsrechter was omgekocht.

Volgende week presenteren onderzoekers die in opdracht van minister Schippers van Sport matchfixing in Nederland hebben onderzocht, hun bevindingen. De onderzoekers hebben onder meer spelers uit de eredivisie en Jupiler League gevraagd naar hun ervaringen met matchfixing.

ZEMBLA besteedde aandacht aan Matchfixing in de uitzending 'Gokken langs de lijn' (de uitzending is helaas vanwegen rechten niet te bekijken, de uitgeschreven tekst van de uitzending is wel beschikbaar). ZEMBLA dook in de wereld van matchfixing en onderzocht in hoeverre criminele organisaties de baas zijn op het voetbalveld.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.