Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Woningbouwvereniging Portaal voor de rechter wegens balansventilatie

09-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
woningbouwvereniging-portaal-voor-de-rechter-wegens-balansventilatie
9 juni 2011 - RTV Utrecht meldt dat een inwoner van de wijk Vathorst woningbouwcorporatie Portaal voor de rechter daagt. De Amersfoorter zegt dat een huurwoning met balansventilatie in de wijk Vathorst hem ziek heeft gemaakt.

Rob Hienekamp verhuisde in 1998 naar zijn nieuwe huis. Kort nadat hij in Vathorst zijn intrek nam, ging de gezondheid van de Amersfoorter achteruit. Volgens hem kwam dat door de balansventilatie die ervoor moet zorgen dat de lucht in huis goed blijft zonder dat ramen of deuren open hoeven.

Zeven jaar geleden ontvluchtte Hienekamp het huis en sindsdien heeft hij geen klachten meer. Dat bevestigt ook zijn huisarts. Ook al is bewijzen dat de balansventilatie hem ziek maakte niet makkelijk, toch is Rob Hienekamp overtuigd van zijn gelijk.

De advocaat van Rob denkt genoeg bewijzen te hebben om de schade van zijn gezondheidsklachten bij Portaal te kunnen verhalen. De woningbouwvereniging kan binnenkort dus een dagvaarding in de brievenbus verwachten.

In 2008 maakte Erwin Otten en Marcel van Silfhout voor ZEMBLA de uitzending 'Ziek door je eigen huis' waarin de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst centraal staat. In die wijk zijn honderden mensen chronisch ziek geworden van hun huis met een energiezuinige balansventilatie. ZEMBLA belichtte de keerzijde van de energiezuinigheid en reconstrueerde in Amersfoort wat er fout ging.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.