Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Woedende wethouder onderzoekt juridische stappen om afvaldump Over de Maas

14-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
de afvaldump door rijkswaterstaat 1

Wethouder Ans Mol van de gemeente West Maas en Waal is woedend na het zien van de Zembla-aflevering ‘Afvaldump door Rijkswaterstaat’. Ze gaat onderzoeken of juridische stappen mogelijk zijn om de overheden die betrokken zijn bij de afvalstort in de natuurplas Over de Maas, aan te pakken. Dat schrijft De Gelderlander.

Ze heeft juristen aan het werk gezet om te kijken wat de mogelijkheden zijn, zegt ze in de krant. Verantwoordelijke ambtenaren gaven een negatief advies over het storten van de reststof granuliet in Over de Maas. Zij werden meerdere keren 'onder druk' gezet door de top van Rijkswaterstaat om het afval tegen de regels in toch goed te keuren. Dat blijkt uit interne e-mails en documenten die Zembla in het bezit heeft en uit gesprekken die het programma heeft gevoerd met bronnen binnen en rondom Rijkswaterstaat.

Mol zegt in De Gelderlander dat ze zich buitenspel voelt staan. De provincie Gelderland wil dat het ministerie de gang van zaken gaat onderzoeken. De Tweede Kamer heeft ingestemd om betrokkenen te horen. “Maar wij als vertegenwoordiger van de inwoners zijn niet uitgenodigd”, aldus Mol.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.