Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Witwassen doe je zo

  •  
10-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
667 keer bekeken
  •  
Nederland is een heus witwasparadijs. Miljarden aan crimineel verkregen geld worden jaarlijks de bovenwereld ingepompt, het leeuwendeel door buitenlandse criminelen en fraudeurs. Diverse geruchtmakende liquidaties zijn al in verband gebracht met witwassen. Maar hoe werkt het eigenlijk en hoe groot is het probleem? En: wat doen de opsporingsinstanties ertegen? Zembla op onderzoek in Limburg en Amsterdam.
Naschrift: In deze uitzending zijn na ongeveer 32 minuten opnamen te zien van een politiecontrole in Amsterdam. Daarin is een persoon getoond die onder andere aangeeft producer te zijn van onder andere een reclametune van Albert Heijn. Om elk misverstand te voorkomen willen wij benadrukken dat wij met betrekking tot deze persoon geen enkele aanwijzing hebben dat hij betrokken zou zijn bij het witwassen van geld of van welke onrechtmatige handeling dan ook. Mocht die indruk zijn ontstaan, dan is dat onterecht en wordt dat door ons betreurd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.