Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Wiebes: Nederland geen belastingparadijs

29-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingontwijking-raakt-arme-landen
,Nederland is geen belastingparadijs.'' Dat zei staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën vrijdag voor de ministerraad. Hij krijgt later op de dag bezoek van een delegatie van het Europees Parlement die onderzoek doet naar omstreden belastingafspraken met multinationals zoals Starbucks. 
Volgens Wiebes maakt ons land fatsoenlijke fiscale afspraken met grote internationale bedrijven. ,,Wij hebben een heel nette ruling-praktijk.'' Die belastingafspraken zorgen volgens hem voor zekerheid. ,,Wij geven geen cadeautjes aan aan grote bedrijven.''
De EP-delegatie wil meer weten over de afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met internationale bedrijven. Nederland en andere EU-landen liggen onder vuur over mogelijk oneerlijke belastingvoordelen voor grote multinationals. Wiebes zei niks te verbergen te hebben voor de delegatie, die ook naar Luxemburg, Ierland en Groot-Brittannië gaat.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.