Zembla

Werken met Weinstein

25-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Weinstein ANP
In een bijzondere Britse reportage schetsen ex-medewerksters en topproducenten een schokkend beeld van het werken met filmproducent Harvey Weinstein. De openhartige interviews leggen een cultuur bloot van gedogen, wegkijken en afkopen.
 Afgelopen oktober komt het enorme misbruikschandaal aan het licht. Het wordt wereldnieuws nadat tientallen actrices, modellen en ex-personeelsleden uit de school klappen, en zet de ‘me too’-beweging in gang. Weinstein heeft grote successen geboekt met Amerikaanse en Engelse kwaliteitsfilms zoals ‘Pulp Fiction’ en ‘Shakespeare in Love’.
Binnen de filmindustrie is hij lange tijd oppermachtig. Maar achter de schermen wordt door de vrouwen om hem heen een hoge prijs betaald. Er zijn vele signalen, maar niemand stopte Harvey. Hoe kan dat? In ZEMBLA INTERNATIONAAL een Engels onderzoek naar hoe Weinstein zijn slachtoffers tientallen jaren de mond snoert.
ZEMBLA INTERNATIONAAL  - Werken met Weinstein - woensdag 2 mei 21.15 uur - BNNVARA - NPO2
Herhaling donderdag 3 mei 10.10 uur
Nederlandse bewerking: Marieke van Santen
Eindredactie: Manon Blaas

Lees het transcript van de uitzending.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.