Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Wereldcup voor staking schoonmakers

09-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
na-105-dagen-staking-principeakkoord-schoonmakers
De vakbondscampagne 'Schoon Genoeg', die leidde tot een staking van negen weken, de langste sectorbrede staking in Nederland sinds 1933, heeft de wereldcup gewonnen. In Nagasaki, Japan, krijgen de schoonmakers tijdens het congres van UNI Global Union de internationale prijs voor beste vakbondscampagne, die elke vijf jaar wordt uitgereikt. Schiphol-schoonmaakster Judy Lock, Erasmus MC-schoonmaakster Christine Monk en vakbondsbestuurder Mari Martens van FNV Bondgenoten vertrekken op maandag 8 november 2010 vanaf Schiphol naar Japan om de Global Organising Award in ontvangst te nemen.

Destijds volgde ZEMBLA een aantal schoonmakers die meer loon wilden, een beetje respect, maar vooral betere werkomstandigheden. Want vaak krijgen ze zo weinig tijd dat die wc in de trein of in het ziekenhuis niet goed schoon wordt, terwijl ze dat wel graag willen. Inmiddels is er een nieuwe CAO.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.