Zembla
Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Weerzin tegen schoolproef via 'achterdeur'

02-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6- voor de leraar
Een fiks deel van de Tweede Kamer is boos op staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Hij probeert voor 8 miljoen euro een onderwijstoets uit die het parlement in 2013 al naar de prullenbak verwees.

Dekker organiseert een 'pilot' voor een test om vast te stellen hoe ver middelbare scholieren aan het eind van de onderbouw zijn met Nederlands, Engels en wiskunde.

Het CDA vindt het onbegrijpelijk dat er toch voorbereidingen worden gemaakt voor een toets die geen wettelijke basis heeft. En dat nog voor zoveel geld ook. De PvdA vroeg zich dinsdag in de Kamer af of het niet beter is te stoppen met de proef. D66 vindt dat het onderwijs al van proeven ,,aan elkaar hangt'' en dat de ,,regering moet regeren in plaats van proberen''. De SP zegt dat Dekker via een achterdeur zijn persoonlijke hobby's uitvoert. En GroenLinks zet er ook grote vraagtekens bij.
(ANP)

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.