Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Weer aardbeving Groningen door aardgaswinning

30-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nog-steeds-geen-vergoeding-voor-groningers
Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw getroffen door een relatief zware aardbeving. De beving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag volgens het KNMI in Woudbloem in de gemeente Slochteren.De aardbeving vond plaats om 3.37 uur op ongeveer 3 kilometer diepte. De oorzaak is de aardgaswinning in Noord-Nederland. Volgens de KNMI was de beving voor Groningse begrippen redelijk zwaar.
Op Twitter laten mensen weten dat ze de beving hebben gevoeld. ' Beste klapper en trilde gigantisch. Was schrikken ', luidt een van de reacties. De regionale zender RTV Noord laat weten dat tientallen meldingen zijn binnengekomen, de meeste uit de buurt van Hoogezand en de stad Groningen.
Zondagmiddag was er een lichtere aardbeving in het Groningse Zeerijp. Die had een kracht van 1,3 op de schaal van Richter.
In totaal zijn er dit jaar 85 bevingen geweest in Noord-Nederland die zijn veroorzaakt door de aardgaswinning. Daarvan waren er 79 in het zogeheten Groningen-veld.
Ter vergelijking: dit jaar waren er vijf natuurlijke bevingen. Die vonden plaats in Groningen en Gelderland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.