Zembla

Wederom geen overeenstemming licentie Glyfosaat

  •  
24-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
de-gen-tech-lobby
Er is vandaag in Brussel geen akkoord bereikt over het verlengen van de licentie voor Glyfosaat. Het hoogste ambtelijke niveau, verenigd in het zogeheten Comité van Beroep moest besluiten over het voorstel: licentie verlengen met maximaal achttien maanden, in afwachting van het onderzoek van het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA).

Frankrijk en Malta stemden tegen en zeven landen, waaronder Duitsland, Italië en Oostenrijk, onthielden zich van stemming, wat betekent dat er niet de vereiste meerderheid is.
Het probleem staat nu op de agenda van de Commissie voor maandag. Als de licentie niet wordt verlengd, zullen de fabrikanten zes maanden de tijd hebben om producten uit te faseren. Monsanto heeft de veiligheid van glyfosaat verdedigd en het is niet uitgesloten dat het bedrijf juridisch stappen onderneemt als de licentie niet wordt verlengd.


Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.