Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

VVD en SP wilen parlementair onderzoek Q-koorts

22-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chronische-q-koorts-zal-toenemen

Parlementair onderzoek naar Q-koorts

De VVD pleit voor een parlementair onderzoek naar de bestrijding van Q-koorts.
Kamerleden Janneke Snijder en Halbe Zijlstra dienen een voorstel hiertoe in tijdens het spoeddebat over de kwestie volgende week. De SP steunt het voorstel. Volgens Snijder heeft de commissie die minister Verburg heeft ingesteld geen inzage in stukken uit de ministerraad.

De commissie evalueert de bestrijding van Q-koorts. De centrale vraag van het onderzoek luidt: op welke wijze hebben de ministeries van VWS en LNV de aanpak en bestrijding van de Q-koorts ter hand genomen en welke lessen kunnen daaruit worden getrokken voor de toekomst?

Vanuit de humane gezondheid zitten de internist-infectiologen Jos van der Meer van het UMC St. Radboud en Peter Speelman (AMC Amsterdam) in de commissie.
De veterinaire gezondheid wordt vertegenwoordigd door Arjan Stegeman (Universiteit Utrecht) en de Belg Piet Vanthemsche; verder hebben zitting de Leidse bestuurskundige Jouke de Vries en de Wageningse hoogleraar communicatie Cees van Woerkom.
De naam van de voorzitter van de commissie was al bekend: Gert van Dijk.

De ministers willen het evaluatierapport en hun reactie daarop nog voor het zomerreces naar de Kamer sturen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.