Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Vrees voor veel doden Lampedusa

13 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
itali%c3%ab-redt-4000-bootvluchtelingen-in-2-dagen
Op de Middellandse Zee is een boot met vermoedelijk zo'n 400 vluchtelingen aan boord gekapseisd. De boot was op weg van Libië naar Lampedusa. Gevreesd wordt dat veel vluchtelingen zijn verdronken. Het officiële dodental stond maandagavond op veertien.

De Italiaanse kustwacht heeft tot nu toe zo'n 240 vluchtelingen uit het water gered. De reddingsoperatie is in volle gang. De kustwacht wordt daarbij geholpen door een aantal koopvaardijschepen die in de buurt waren.

De boot kapseisde toen die onderweg was van Libië naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Gisteren kwamen daar nog veertig bootvluchtelingen om het leven toen hun boot zonk.

Sinds 1 januari zijn er al 25.000 mensen in Italië aangekomen. Heel vorig jaar waren dat er 42.000. Vorig jaar oktober kwamen meer dan 300 Afrikanen om het leven die per boot Europa probeerden te bereiken. Hun boot vloog in brand en zonk.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.