Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vragen Kamercommissie over 'Het CO2-alibi'

19-03-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vragen-kamercommissie-over-het-co2-alibi
De Kamercommissie Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft vragen gesteld aan de minister van VROM naar aanleiding van de ZEMBLA 'Het CO2-alibi'.

In deze uitzending laat ZEMBLA zien dat het planten van klimaatbossen door de Stichting Face twee keer is betaald door de consumenten: eerst via een algemene opslag op de elektriciteitsprijzen en vervolgens via een hogere prijs voor 'duurzame' energie.

De commissie wil nu onder andere weten wat de minister eraan gaat doen om het dubbel in rekening brengen in de toekomst te voorkomen en hoeveel hier nog steeds door energiebedrijven aan wordt verdiend.

Verjaagd
In de uitzending van ZEMBLA vertelden Oegandezen dat ze met geweld van hun land op Mount Elgon zijn gejaagd toen hier in opdracht van de Stichting Face bomen werden geplant. De commissie VROM wil nu ook weten wat de vier ministeries die in het bestuur van Face zaten, hebben gedaan om de problemen voor de lokale bevolking op te lossen.

Verder vraagt ze wat de minister alsnog gaat doen om de problemen voor de bewoners van Mount Elgon op te lossen. Ook wil de commissie dat wordt onderzocht hoe de klimaatcompensatieprojecten van Nederlandse marktpartijen scoren op het gebied van de mensenrechten.

Bekijk de volledige lijst met vragen van de commissie VROM

 

Meer over:

het-co2-alibi
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.