Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vragen aan de minister

16-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vragen-aan-de-minister
Op verzoek van Henk van Gerven heeft de commissie VWS een aantal vragen opgenomen voor de procedurevergadering. De Kamer vraagt een brief van de minister van VWS over de uitzending van Zembla 'Harteloos' (8 mei 2014) over het gegeven dat er niet altijd respectvol en zorgvuldig wordt omgegaan met nabestaanden wanneer het gaat om het plegen van obductie op een dierbare. Het verzoek is of de minister daarbij in ieder geval wil gaan op de volgende punten:
1. Vindt de minister van VWS dat de staande praktijk betreffende het toestemming vragen voor obductie zorgvuldig is? Vindt zij dat de omgang met nabestaanden op een respectvolle wijze gebeurt?

2. Wat gaat de minister doen om te garanderen dat het vragen van toestemming voor obductie op een zorgvuldige wijze gebeurt waarbij de nabestaanden ten volle worden geïnformeerd over wat er met hun dierbare gebeurd?

3. Is zij van mening dat er richtlijnen moeten worden opgesteld om de zorgvuldigheid te garanderen? Hoe gaat zij hier zorg voor dragen?

Meer over:

harteloos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.