Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Voorzitter commissarissen Rabobank ruim beloond

23 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
eerste-nederlandse-claim-rabo
Rabobank betaalt de voorzitter van zijn raad van commissarissen 288.750 euro per jaar. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde jaarrekening van de bank In de jaarrekening zijn voor het eerst de beloningen van afzonderlijke bestuurders opgenomen.
Daarmee ligt de beloning van president-commissaris Wout Dekker aanzienlijk hoger dan die van zijn collega bij ING, Jeroen van der Veer. De voormalig topman van Shell krijgt voor zijn toezichtstaken bij ING 114.000 euro per jaar.
Andere leden van de toezichtsraad van Rabobank krijgen minstens 55.000 euro per jaar en kunnen die verdiensten, net zoals de voorzitter, opvoeren door in deelcommissies actief te zijn.
Uit de jaarrekening blijkt verder dat de beloning van voormalig topman Piet Moerland, die eind oktober aftrad vanwege het Liborschandaal, vorig jaar uitkwam op 1,1 miljoen euro. Financieel directeur Bert Bruggink ontving, inclusief pensioenpremies, 1,15 miljoen euro.

(bron:ANP)

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.