Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vogelaar wil open ramen

04-04-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vogelaar-wil-open-ramen
Minister Ella Vogelaar  van Wonen wil dat in alle woonruimten van huizen ramen kunnen worden geopend. Daarmee moet worden geventileerd om zo het leefklimaat in de huizen op peil te houden.

De minister zei dat in de Tweede Kamer, waar over de ZEMBLA-uitzending 'Ziek door je eigen huis' werd gesproken. Daarin was te zien dat in de Amersfoortse wijk honderden mensen chronisch ziek zijn geworden in hun huis met een energiezuinige balansventilatie.

Hoogleraar Van Bronswijk meldde zelfs dat je in dat soort huizen niet moet gaan wonen en als je er al woont het beste kunt verhuizen. Zij zei ook dat de meest energiezuinige woningen in ons land ook de meest ongezonde zijn.

Vorig jaar
Omdat mensen in Vathorst al langer klachten hebben en de problemen met de ventilatie vorig jaar al aan het licht kwamen, wil de minister nu snel overleggen met de betrokkenen, zoals de woningbouwvereniging en de gemeente.

De gemeenteraad van Amersfoort heeft eerder deze week overigens opheldering gevraagd aan wethouder Van Daalen over de balansventilatiesystemen in Vathorst.

In ZEMBLA zegt letselschadeadvocaat De Witte dat dat de gemeente geen controles heeft uitgevoerd bij de oplevering van de huizen in Vathorst. De gemeenteraad wil nu weten of er inderdaad niet is toegezien op het naleven van de eisen van de ventilatiesystemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.