Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vleesbedrijf Vion sluit vestigingen

10-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
commissie-bespreekt-mestverontreiniging-in-slachterijen
Vleesbedrijf Vion gaat flink in de kosten snijden. De komende twee jaar wil het bedrijf 100 miljoen euro besparen. De deuren van een aantal fabrieken zullen sluiten, waardoor er ook banen verloren gaan. Hoeveel is niet duidelijk. In totaal werken er bijna 6700 mensen bij Vion. Daarnaast zijn er tussen de 4000 en 5000 boeren afhankelijk van Vion. Dit meldt de NOS
Vion heeft acht fabrieken in Nederland en 34 in Duitsland. Welke locaties sluiten is nog niet bekend, maar naar verwachting is het vooral de Duitse tak van de organisatie waar gesneden zal worden. Daar heeft Vion nog tientallen kleine en veelal verouderde slachterijen en worstenfabrieken.
Vion heeft onder meer last van het dalende consumentenvertrouwen. Dat is geschaad na een reeks van schandalen in de sector. VION fraudeert met duurzaam vlees. Dat verklaren werknemers van het bedrijf  in de uitzending ‘ Sjoemelen met vlees ’ Om dat vertrouwen te herstellen moeten bedrijven flink investeren, vooral in toezicht en controles.

De onderneming boekte vorig jaar een operationeel verlies van 139 miljoen euro. Eind vorig jaar telde VION bijna 6700 werknemers, van wie ongeveer 1760 in Nederland. FNV Bondgenoten rekent erop dat het bedrijf 1 of 2 Nederlandse vestigingen zal sluiten om kosten te besparen.

UPDATE: Bij de reorganisatie bij vleesbedrijf VION worden geen banen geschrapt in Nederland. Ook worden hier geen slachterijen gesloten. De saneringsplannen van VION hebben vooral betrekking op de Duitse vestigingen van het concern
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.