Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vink sleept onderzoeksbureau voor rechter

24-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vink 09
Vink is het niet eens met de uitkomsten van het onderzoek naar het vervuilde zand dat is toegepast in de woonwijk Eilanden-Oost in Barneveld. Daarom daagt het afvalbedrijf onderzoeksbureau Royal HaskoningDHV voor de rechter. Uit het onderzoek blijkt dat de giftige stof styreen in het zand aanwezig was.
Vink liet twee ingenieursbureaus naar het onderzoek kijken. Die betwijfelen de conclusie dat de partij zand waarin de stof styreen aanwezig was afkomstig is van Vink. “Die stelling wordt in hun ogen onvoldoende onderbouwd”, zegt Vink tegen de Barneveldse Krant .
Royal HaskoningDHV zegt nog geen dagvaarding te hebben ontvangen. “Wij kunnen er ook nog weinig over zeggen, maar wij staan achter ons eigen onderzoek”, meldt een zegsman aan Omroep Gelderland . Volgens het bedrijf is het vrij uniek dat er na een onderzoek een dagvaarding komt. “Ik kan mij niet 1-2-3 herinneren dat wij dat vaker hebben meegemaakt.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.