Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Vieze ziekenhuizen' genomineerd voor Beeld en Geluid Award

26-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kamervragen-over-vieze-ziekenhuizen
ZEMBLA 'Vieze ziekenhuizen' is genomineerd voor de Beeld en Geluid Award 2009 in de categorie informatie.

Voor 'Vieze ziekenhuizen' ging verslaggever Ton van der Ham undercover aan de slag als schoonmaker in twee ziekenhuizen. Hij maakte onder meer schoon in operatiekamers. Daar zag hij dat operatielampen met bloedresten niet werden gedesinfecteerd. Hij kreeg instructies om het sanitair schoon te maken met meubelreiniger. Vlokken stof haalde hij boven patiënten weg, terwijl zij een chemokuur ondergingen.

De jury onder leiding van Peter Römer beoordeelde de afgelopen maanden 317 inzendingen uit het televisieseizoen 2008/2009 voor de uit te reiken elf vakprijzen. Er zijn zes verschillende categorieën met in totaal 7 programmaprijzen. In elke categorie zijn drie programma’s genomineerd over het seizoen 2008/2009.

De andere genomineerden in de categorie informatie zijn 'De Megadeal van Ruud Gullit' van Andere Tijden Sport (NPS) en 'Mandarijn' van de Keuringsdienst van Waarde (RVU).

Op 25 januari 2010 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Awards bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Vieze ziekenhuizen
Samenstelling en regie: Ton van der Ham
Research: Anique van den Bosch
Eindredactie: Manon Blaas en Kees Driehuis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.