Zembla

Vier uitzendingen van Zembla genomineerd voor De Loep 2019

24-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
deloep
Zembla is drie keer genomineerd voor De Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. In totaal zijn vier uitzendingen genomineerd. De twee uitzendingen 'Bollengif in Babyluier' en 'Parkinson op het Platteland' zijn ingediend als Dossier Landbouwgif en vallen dus onder één nominatie in de categorie 'Controlerende Onderzoeksjournalistiek'. De andere nominaties zijn: 'Gokken met bagger' (categorie Opsporende Onderzoeksjournalistiek) en 'De kunst van de koning' (categorie Opsporende Onderzoeksjournalistiek).  

Een overzicht van de genomineerde uitzendingen: 

Dossier Landbouwgif: 
Bollengif in babyluier - Ton van der Ham en Annette Schätzle.

Parkinson op het Platteland - Ton van der Ham en Norbert Reintjens.
Gokken met bagger - Roelof Bosma en Frans Glissenaar. In samenwerking met onderzoeksjournalisten Parcival Weijnen en Mira Sys.
De kunst van de koning - Ton van der Ham en Norbert Reintjens.
De Loep wordt georganiseerd door de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Op vrijdag 27 maart wordt de prijs uitgereikt. Van de bijna honderd inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Bekijk hier de andere nominaties. 
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.