Zembla

Video: Amsterdamse wethouder belooft nieuw taxibeleid na protest tegen Uber

28-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
UBER protest amsterdam 2
Amsterdam krijgt na de zomer een nieuw taxibeleid. Dat belooft de Amsterdamse wethouder van Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit, Sharon Dijksma. Ze deed haar belofte na een groot protest van taxichauffeurs in Amsterdam dat werd georganiseerd door vakbond FNV Taxi.
Kijk het verslag van het protest en de reactie van Dijksma en Uber: 
Het protest was ook gericht tegen Uber, omdat de chauffeurs die bij een zogeheten TTO (Toegelaten Taxiorganisatie) zijn aangesloten vinden dat  er sinds de komst van platforms als Uber een ongelijk speelveld is.
Dijksma onderschrijft dat er verschillen zijn: “De spelregels die ongelijk zijn wil ik eigenlijk al voor de zomer met hen in overleg wijzigen”, zegt ze tegen ZEMBLA.
Reactie Uber
Uber zegt niet veel verschil te zien: “Taxichauffeurs die via TTO’s en via Uber rijden, moeten voldoen aan dezelfde regels en vakbekwaamheid.” Wel zegt Uber tegen ZEMBLA dat het bedrijf openstaat voor gesprek. “We staan altijd open voor feedback. zeker als het de kwaliteit van de taximarkt verbetert.”
De spooktaxi's van  Uber
Kijk ook de uitzending: 'De spooktaxi's van  Uber'
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.