Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vernieuwing C2000 loopt vertraging op

27-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
c2000-regio-rotterdam-tijdelijk-plat
De vernieuwing van het communicatiesysteem voor alle hulpdiensten in Nederland, C2000, gaat vertraging oplopen. Dat valt op te maken uit een brief van veiligheidsminister Ard van der Steur.
Zijn voorganger Ivo Opstelten had de klus in drie delen voorlopig gegund aan bedrijven uit Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Het samenwerkingsverband KMK (KPN B.V., Motorola Solutions UK Limited, Koning & Hartman B.V.) heeft daar echter op tijd bezwaar tegen gemaakt.
Dat betekent dat de rechter eraan te pas moet komen. De voorlopige gunning is daarom opgeschort. Dit is in overeenstemming met de Aanbestedingswet.
Voor het merendeel van het systeem C2000 komt het einde van de technische levensduur in zicht. Daarom is het tijd voor vernieuwing van hard- en software. De aanpak van het spraaknetwerk tussen meldkamers en hulpverleners was voorlopig gegund aan Hytera Mobilfunk GmbH uit Duitsland.
Wat de grond voor bezwaren van KMK is, schrijft Van der Steur niet.

Meer over:

de-ramp-c2000
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.