Zembla

Veel overtredingen in de land- en tuinbouw met bestrijdingsmiddelen

27-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
medewerkers op akker

In de land- en tuinbouw vinden veel overtredingen plaats met landbouwgif. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deelde vorig jaar 137 boetes uit die betrekking hadden op het onjuiste gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Ook op beelden in handen van ZEMBLA zijn overtredingen te zien.

De Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) voerde vorig jaar in totaal 849 inspecties uit om te kijken of regels rond het gebruiken van bestrijdingsmiddelen worden nageleefd. De autoriteit deelde voor 137 overtredingen boetes uit.

Planbureau van de Leefomgeving
In een recent rapport stelt het Planbureau van de Leefomgeving: “Telers en overheid hebben onvoldoende aandacht voor de arbeidsrisico’s die het werken met gewasbeschermingsmiddelen met zich meebrengt.” Het PBL concludeert dat de overheid waar het gaat om de handhaving van arbeidsveiligheid ‘weinig actief’ is. Volgens de PBL heeft de Inspectie sinds 2013 nauwelijks controles uitgevoerd die specifiek gericht waren op de veilige toepassing van gewasbeschermingsmiddelen.


Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.