Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Van Zembla tot afval

12-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
van-zembla-tot-afval
De rapporten over de afvaloven van Omrin in Harlingen worden na 19 augustus openbaar. Iedereen die het wil kan de rapporten dan inzien. Wel zijn alle namen en persoonlijke beleidsopvattingen eruit gehaald.
Leden van de provincialenstaten en deskundigen mogen op 19 augustus de stukken ook inzien. Zij krijgen wel alle informatie onder ogen, maar dat is vertrouwelijk. Statenleden hebben om inzien van de Omrin rapporten gevraagd. Veel partijen zijn van mening dat de provincie te geheimzinnig doet over de stukken. Er is in Harlingen en omstreken veel verzet tegen de bouw van de oven. Mensen zijn bang voor de gevaarlijke stoffen die dan vrijkomen.

In een radio-uitzending van Radio 1 heeft wethouder Zomers stevig uitgehaald tegen actievoerders van de afvaloven in Harlingen. Tijdens de opening van de Engelse Tuin ging hij in discussie met een groep protesterende aanwezigen. Hij erkende dat hij ook niet alles weet over filtering en schoorstenen. Hij voegde daar aan toe dat hij “het gelul van tegenstanders op de achtergrond al aardig zat aan het worden was.”

>> Beluister de uitzending hier

Ondertussen zit Omrin ook niet stil, met een advertentie probeert het bedrijf de kritiek van ZEMBLA te pareren: Van afval tot ZEMBLA   de advertentie .
 
De stichting afvalovenNee! organiseert een protestmanifestatie op zaterdag 5 september van 14.00 - 16.00 uur. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.